Hagyományos könyvelő iroda szolgáltatások


A CDS Könyvelő Iroda keretében elsősorban hagyományos könyvelő irodai szolgáltatásokat nyújtunk az Oroszlány térségében működő vállalkozások és non-profit szervezetek részére.

Mit tartunk hagyományos könyvelő irodai szolgáltatásoknak? Mindazt, ami hagyományosan elvárható a könyvelés külső kiszervezése esetén:

  • Számlák, bizonylatok, egyéb gazdasági események könyvelése
  • Bérszámfejtés
  • A különböző jogszabályokban meghatározott bevallások elkészítése és beadása
  • Az előírt statisztikák elkészítése és beküldése
  • Az éves beszámoló, illetve jellemzően az egyszerűsített éves beszámoló összeállítása
  • A számviteli szabályzat és más szükséges szabályzat elkészítése és napra készen tartása
  • Előtársaság, végelszámolás és más speciális eset könyvelése
  • Képviselet adóhatóság, nyugdíj igazgatóság előtt

Hagyományos könyvelői szolgáltatásunk akkor lehet teljes, ha az ügyfeleink pontos, naprakész információkkal rendelkeznek vállalkozásuk működéséről, így tudnak megalapozott döntéseket hozni. Ezért átlátható, megbízható számviteli rendszer kialakítására törekszünk. 15 éves könyvelői tapasztalatunk mellett a szaktudás folyamatos frissen tartása is kiemelt szempontunk, ami a regisztrált mérlegképes könyvelő cím megtartására irányuló kötelező képzéseken túl kell mutasson. Könyvelési tapasztalatink akkor gyümölcsözőek, ha ügyfeleink elégedettek, és a biztos háttér hozzájárul növekvő sikereikhez.

A számviteli szolgáltatásokat tovább bontva:

Lehetőséget biztosítunk, hogy az ügyfelek megbízása alapján mi kiállítsuk a kimenő számlákat, vagy integrált számlázó programot nyújtunk ahhoz, hogy az ügyfelek ezt önmaguk megtehessék;
A bejövő (szállítói) számlákat és a más csatornán keresztül kiállított kimenő (vevői) számlákat, a bankszámlakivonatokat és pénztárbizonylatokat rögzítjük;
A tárgyi eszközöket nyilvántartjuk, értékcsökkenésüket a számviteli szabályzatban megfelelően vezetjük;
A követeléseket és kötelezettségeket a főkönyvön kívül analitikus módon, a vevői és szállítói naplóban is nyilvántartjuk, és ezt folyamatosan az ügyfelek rendelkezésére bocsátjuk;
Az ÁFA, bér és egyéb bevallásokat havonta, negyedévente, évente elkészítjük, és meghatalmazás birtokában be is adjuk.

Tudjuk, hogy ügyfeleink a könyvelő irodától várják, hogy az adózással kapcsolatos kérdéseikre megnyugtató válaszokat kapjanak.

Az induló vállalkozásokat már a megalakulás előtt tanácsokkal látjuk el, hogy már az első lépéseket is tájékozottan tehessék meg.