Távkönyvelés – kényelmet ad


Míg az online könyvelés praktikus többletet nyújt a hagyományos könyveléshez képest, addig a távkönyvelés ezt kiegészíti azzal a kényelemmel, hogy a legtöbb könyvelési feladatot el lehet végezni a vállalkozás irodájából, vagy éppen otthonról is.

Az online könyvelés olyan könyvelő szoftvert használ, ami lehetővé teszi a számlák és bizonylatok online könyvelését. Ilyen esetben a könyvelő iroda – Oroszlány a számlák és bizonylatok rögzítését egy online, felhő alapú szoftverrel végzi, ami mind az iroda saját munkatársainak, mind az ügyfelek részére az interneten keresztül elérhetővé teszi az adatokat. Mind dolgozni, mind lekérdezni ugyanabból a távoli rendszerből lehet. Már ez önmagában fokozott biztonságot is jelent, mert maga a távoli rendszer többszörösen biztosítva, mentve van.

A távkönyvelés azonban továbblép ezen, és az online könyvelés elemeit megtartva kiküszöböli a papírok mozgatását a vállalkozás és a könyvelő iroda – Oroszlány között. A könyveléshez ugyanis a legtöbb esetben nincsen szükség az eredeti dokumentumokra, elegendő azok jó minőségű elektronikus másolata, azaz a beszkennelt képe. Az eredeti számlákat tárolni sem a könyvelő feladata, azt a hagyományos módon működő irodák is évente visszaadják az ügyfeleknek. Ezért a távkönyvelés érdekében a CDS könyvelőiroda biztosít az ügyfelek részére egy dokumentumtárat, ahová folyamatosan, saját időbeosztásuk szerint fel tudják tölteni a számlaképeket. A feltöltött számlaképek feldolgozása maga a könyvelési folyamat.

A CDS-nél nincs szükség arra, hogy minden hónapban határidőre személyesen áthozza a számláit, nálunk minden, ami csak mehet így, elektronikusan zajlik, távkönyvelés révén!